Boek
Nederlands

Maakt geld gelukkig? : een ongemakkelijk antwoord

Ap Dijksterhuis (auteur)
+1
Maakt geld gelukkig? : een ongemakkelijk antwoord
×
Maakt geld gelukkig? : een ongemakkelijk antwoord Maakt geld gelukkig? : een ongemakkelijk antwoord

Maakt geld gelukkig? : een ongemakkelijk antwoord

Ap Dijksterhuis (auteur)
Psychologische analyse van de redenen waarom het bezit (en het uitgeven) van geld de mens gelukkiger maakt.
Onderwerp
Geld ; psychologie
Extra onderwerp
5 sterren (De Morgen)
Titel
Maakt geld gelukkig? : een ongemakkelijk antwoord
Auteur
Ap Dijksterhuis
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2018
191 p. : ill.
ISBN
9789044637274 (paperback)

Besprekingen

De invloedrijke Nederlandse hoogleraar sociale psychologie Ap Dijksterhuis (1968) richt zich op de rol van de onbewuste en intuïtieve processen bij het nemen van beslissingen, vooral met het accent op het begrijpen en verhogen van geluk in relatie met geld. De verhouding tussen geld en geluk houdt de mensheid al bezig sinds er geld is. Aan de orde komen onder andere thema's als de zucht naar geld, hebzucht en materialisme; de effecten van het krijgen van geld; de relatie tussen welvaart en geluk; onderzoek naar armoede; de steeds groter wordende kloof tussen arm en rijk; de groeiende gelukkloof tussen 'haves' en 'havenots'. Alle beweringen worden degelijk door wetenschappelijk onderzoek onderbouwd. Er is geen ruimte voor sociaal wenselijke standpunten, misverstanden of softe romantische kletspraat. Op het einde is er een korte cursus 'geld spenderen'. Rond het thema 'Maakt geld gelukkig?' biedt deze zeer prettig lezende en hier en daar ook humoristische publicatie voor iedereen inzich…Lees verder

Over Ap Dijksterhuis

Albert Jan (Ap) Dijksterhuis (Zutphen, 12 november 1968) is een Nederlandse psycholoog, hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen en organisatieadviseur. Hij is gespecialiseerd in het onderbewustzijn en intuïtief denken. Tegenwoordig woont hij samen met zijn vriendin in Nijmegen en ze hebben een zoon.

Carrière

Dijksterhuis studeerde psychologie aan de universiteit van Nijmegen. In 1996 promoveerde hij cum laude aan dezelfde universiteit.

Na zijn promotie maakte Dijksterhuis de overstap naar de Universiteit van Amsterdam. In 2006 ging hij terug naar zijn oude universiteit, alwaar hij tot persoonlijk hoogleraar bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen werd benoemd. In 2007 verscheen zijn boek Het slimme onbewuste, dat de invloed van het onbewuste op het denken (met name het nemen van beslissingen) voor leken beschrijft.

Dijksterhuis is medeoprichter van een onderzoeks- e…Lees verder op Wikipedia