Boek
Nederlands

Spookje Boe

Brigitte Minne (auteur), Riske Lemmens (illustrator)
+1
Spookje Boe
×
Spookje Boe Spookje Boe
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Spookje Boe moet voor het eerst gaan spoken, maar is doodsbang voor allerlei heel gewone zaken in het huis van Jasper. Prentenboek met grote tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Bang zijn, Spoken
Titel
Spookje Boe
Auteur
Brigitte Minne
Illustrator
Riske Lemmens
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 1998 | Andere uitgaves
[28] p. : ill.
ISBN
90-6822-563-4

Besprekingen

Het kleine Spookje Boe moet voor het eerst gaan spoken en wel in het huis van Jasper. Het spookje is zelf echter heel bang in het vreemde huis met zijn bewegende beelden op televisie, een alles opschrokkende toiletpot en een tikkende wekker. Jasper laat hem zien dat er niets angstaanjagends in zijn huis is en leert hem spoken. De illustraties in dit prentenboek zijn met krijt en verf ingekleurde pentekeningen. De hoofdkleuren zijn blauw en geel. De tekst is duidelijk gescheiden van de tekeningen, die zich over twee pagina's uitstrekken. Dit verhaal maakt duidelijk dat angst en griezelen maar betrekkelijk zijn. Hier krijgt dit gestalte door de omgekeerde wereld van een angstig spookje en een jongen die nergens bang voor is. Kinderen zullen zich graag identificeren met Jasper. Door de frisse en heldere kleuren en de grappige tekenstijl is het boek zelf niet griezelig; zelfs vader en moeder Spook zijn niet eng. Geschikt om te bekijken met en voor te lezen aan kleuters vanaf ca. 4 jaar.

Over Brigitte Minne

Brigitte Minne (Brugge, 16 oktober 1962) is een Vlaams schrijfster van jeugdliteratuur.

Minne publiceerde een groot aantal kartonboeken, prentenboeken en leesboeken voor kinderen en jongeren. Daarnaast schreef ze scenario's voor onder meer het Vlaamse educatieve jeugdprogramma De Boomhut en leverde ze bijdragen aan diverse tijdschriften, theater- en filmproducties voor kinderen en jongeren. In totaal publiceerde zij ruim 200 verschillende werken.

Een deel van haar boeken werd vertaald en verscheen in het buitenland. Haar werk werd in Vlaanderen maar ook daarbuiten meermaals bekroond, onder meer door de Kinder- en Jeugdjury's van Vlaanderen, Limburg, Nederland en Frankrijk. Voor RoodGeelZwartWit ontving zij in 2002 de Franse Prix d’octogone. Verder ontving ze voor haar werk onder andere de eerste prijs bij de Europese wedstrijd uitwisseling Kortfilm voor kinderen, een White Raven (toegekend door de Internationale Jeugdbibliotheek van München), de …Lees verder op Wikipedia