Danny Black onderzoekt een reeks moorden op leden van de SAS, die verband blijkt te houden met de training van een specifieke MI6-agent.
Titel
Code zwart
Auteur
Chris Ryan 1961-
Vertaler
Marieke van Muijden Jan van den Berg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Black Ops
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2022
301 p.
ISBN
9789022593776 (paperback)

Besprekingen

Een thriller uit de ‘Danny Black’-serie. Een reeks gruwelijke moorden vindt plaats in Verenigde Arabische Emiraten, Ghana en de Verenigde Staten. De slachtoffers zijn verbonden met de Special Air Service van het Verenigd Koninkrijk. Op de thuisbasis in Hereford realiseert Danny Black zich dat de slachtoffers iets gemeen hebben: ze zijn allen betrokken geweest bij de training van de jonge soldaat Ibrahim Khan. Khan werkt tegenwoordig als MI6-undercoveragent bij Islamitische Staat.Black besluit hem te zoeken met de hulp van Khans MI6-contactpersoon, die hem via de Syrische woestijn naar Wales leidt. Daar ontdekt Danny dat hij eindelijk zijn gelijke heeft gevonden, zijn dodelijkste vijand. In nuchtere, toegankelijke stijl en met veel vaart geschreven. Chris Ryan (Rowlands Gill, 1961) is schrijver en militair. Hij schreef een klein aantal boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Chris Ryan

CC BY 3.0 - Foto van/door Anything Goes With James English

Chris Ryan (1961, Rowlands Gill) was een Britse soldaat en is tegenwoordig schrijver. De naam Chris Ryan is een pseudoniem van Colin Armstrong. In 1984 trad hij toe tot de Special Air Service (SAS). Ryan was lid van het team Bravo Two Zero dat tijdens de Eerste Golfoorlog achter vijandelijke linies operaties uitvoerde. Ryan is de enige soldaat van het acht man tellende team die uit Irak wist te ontsnappen naar neutraal gebied. Ryan legde 200 mijl (ong. 322 km) te voet af, terwijl hij achtervolgd werd door Iraakse soldaten. Drie andere leden van het team hebben de missie niet overleefd en de overige vier leden, onder wie teamleider Andy McNab zijn gevangengenomen en gemarteld.
Later zijn deze vier weer vrijgelaten, en teruggebracht naar Engeland. Chris Ryan heeft voor zijn acties tijdens de missie de Military Medal ontvangen.

Na zijn vertrek uit de SAS heeft Ryan een aantal boeken geschreven, waaronder The One That Got Away (De achtste man). In dit b…Lees verder op Wikipedia