Boek
Nederlands

Wie is die vrouw? : roman

Elke Geurts (auteur)

Het stof van de scheiding is neergedaald en E.G. woont in haar eigen huis met haar twee dochters. Ze is bezig een nieuw thuis te creëren, en daarnaast een leven voor zichzelf op te bouwen met een nieuwe geliefde, wanneer ze ontdekt dat haar ex acht jaar lang een dubbelleven heeft geleid met een andere vrouw.

Aanvankelijk wil E.G. hier niets mee doen, ze kán er ook niets mee. Deze we

Extra onderwerp
De Morgen, Boeken
Titel
Wie is die vrouw? : roman
Auteur
Elke Geurts
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Lebowski Publishers, 2022
239 p.
ISBN
9789048865994 (paperback)

Over Elke Geurts

Elke Geurts (1973) is een Nederlands schrijfster van korte verhalen, romans, columns en toneel- en hoorspelwerk. Daarnaast is ze actief als schrijfdocent.

Levensloop

Geurts studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze schreef toneelstukken en hoorspelen alvorens ze doorbrak met korte verhalen. Ze was de eerste winnaar van de verhalenwedstrijd Duizend Woorden en won de Nieuw Proza Prijs Venlo 2008.

Haar eerste boek, Het besluit van Dola Korstjens, werd genomineerd voor de VrouwDebuutPrijs 2010 en stond op de longlist van de Academica Debutantenprijs (2008) en de Gouden Uil (2009). Haar bundel Lastmens werd genomineerd voor de BNG Bank Literatuurprijs (2011) en de Anna Bijns Prijs (2012).

Na deze verhalenbundels schreef Geurts de romans De weg naar zee en Ik nog wel van jou. In 2022 kwam haar derde roman uit, Wie is die vrouw?

Ze schreef columns voor dagblad Trouw en …Lees verder op Wikipedia