Lettertype dyslexie
Nederlands

Vanaf hier kun je de hele wereld zien

Enne Koens (auteur), Maartje Kuiper (illustrator)
+1
Vanaf hier kun je de hele wereld zien
×
Vanaf hier kun je de hele wereld zien Vanaf hier kun je de hele wereld zien

Vanaf hier kun je de hele wereld zien

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Deetje (9, ik-persoon) woont met haar moeder in een flat. Op een dag vindt ze een brief op straat. Hij is van iemand die iemand mist. Naam en adres zijn onleesbaar, maar Deetje is vastbesloten de brief bij de juiste persoon te bezorgen. Tijdens haar zoektocht doet ze bijzondere ontdekkingen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Identiteit, Familie
Extra onderwerp
Makkelijk Lezen Plein
Titel
Vanaf hier kun je de hele wereld zien
Auteur
Enne Koens
Illustrator
Maartje Kuiper
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Dyslexion, © 2021
183 p. : ill.
ISBN
9789463245357 (paperback)

Besprekingen

De 9-jarige Dee (ik-persoon) vindt een brief op straat. De brievenschrijver geeft aan de geadresseerde te missen, maar zowel het adres op de envelop als de naam van de schrijver is onleesbaar. Omdat de brief haar nogal urgent lijkt, ziet Dee het als haar missie de brief bij de juiste persoon te bezorgen. Een speurtocht langs buurtbewoners volgt en Dee ontdekt dat iedereen wel iemand mist. Ook Dee zelf, want ze herkent weinig van zichzelf in haar teruggetrokken moeder en is ervan overtuigd dat ze is geadopteerd. Uiteindelijk komt de doorbraak als er in hun eigen brievenbus een tweede brief valt en Dee meer te weten komt over de achtergrond van haar moeder en zichzelf. Een gevoelig verhaal dat de lezer meeneemt in het hoofd van een vasthoudend negenjarig meisje met een scherp observatievermogen. Van de auteur, die ook voor theater schrijft, verscheen eerder o.a. 'Ik ben Vincent en ik ben niet bang' (2017) dat ook is bewerkt voor toneel, en 'Die zomer met Jente' (2019), dat werd bekroond…Lees verder

Over Enne Koens

Enne Koens (1974) is een Nederlandse auteur en toneelschrijfster. Na haar afstuderen als actrice schreef ze voornamelijk theater. In 2007 debuteerde ze met Tot alles gezegd is bij uitgeverij Podium. Sinds 2006 schrijft ze verscheidene korte verhalen in het Hollands Maandblad. In 2014 kreeg ze een Vlag en Wimpel voor haar eerste kinderboek Sammie en opa. Ze heeft een studie gevolgd op het Rits en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Koens is getrouwd en heeft twee kinderen.

Bibliografie

Boeken

  • Tot alles gezegd is (2007)
  • Vogel (2011)
  • Sammie en opa (2013)
  • Hotel Bonbien (2015)
  • Ik ben Vincent en ik ben niet bang (2017)
  • Die zomer met Jente (2019)
  • Stamina (2020)
  • Vanaf hier kun je de hele wereld zien (2021)
  • Een kleine groene puddingplaneet (2022)<…Lees verder op Wikipedia