Boek
Nederlands

Allen voor één

Folkert Oldersma (auteur), Frodo De Decker (illustrator)
+1
Allen voor één
×
Allen voor één Allen voor één
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Brit en Boris (afwisselend ik-persoon) zien hoe een jongen van hun leeftijd wordt ontvoerd door twee mannen. Ze weten hem te bevrijden en laten hem onderduiken op de zolder van hun school. Maar hoe kunnen ze Tuan en zijn familie verder helpen? Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Allen voor één
Auteur
Folkert Oldersma
Illustrator
Frodo De Decker
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
162 p. : ill.
ISBN
9789044839678 (hardback)

Besprekingen

Ook in dit derde deel over Brit en Boris beleven Brit en Boris, leerlingen uit groep 8 en bezig met de eindmusical, veel avonturen in sneltreinvaart – waarbij vooral hun eigen acties zorgen voor herkenning, trots en ‘allen voor een’! Na het ‘vinden’ van Tuan die uit een ander land komt en gevlucht is voor de twee smokkelaars die zijn familie en vrienden vasthouden, komen ze meteen in actie. Met de hele klas bedenken ze een plan om Tuan en zijn familie te helpen, voeren dit uit, brengen anderen en zichzelf in gevaar, zetten door, redden tussendoor nog iemand van de dood, krijgen hulp van de burgemeester en organiseren uiteindelijk een week lang feest rondom de eindmusical. Leesboek rondom een actueel thema, geschreven in vlot Nederlands, met humor en dialogen die je aan het denken zetten, met wisselend perspectief van Brit of Boris. Zwart-wittekeningen (ietwat cartoonachtig) ondersteunen en verlevendigen de tekst. Solidariteit in tijden van toenemend individualisme. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Folkert Oldersma

Folkert Oldersma (Leeuwarden) is een Nederlands auteur van fictie, non-fictie en drama.

Biografie

Folkert Oldersma debuteerde in 1982 met het bekroonde tv-spel De Oproep (VARA) met in de hoofdrol Lex Goudsmit, waarna hij deel uitmaakte van Collectief Foks dat scenario’s schreef voor televisie. Daarnaast schreef hij spelen voor het theater. Met Menno van Veen schreef hij een boek over de provincie Drenthe. Naast zijn medewerking aan diverse methodes schreef hij voor het onderwijs artikelen en de boeken ‘Knap lastig?’ (over hoogbegaafdheid, met Heidi Rubingh) en ‘Leren onderzoeken binnen wetenschap en techniek’ (met Henk de Vries en Jimke Nicolai). Sinds 2015 schrijft hij jeugdboeken en boeken voor Young Adults.

Boeken

Informatief

  • 2013 Leren onderzoeken (co-auteur Henk de Vries - Levend Leren)
  • 2013 Knap lastig? (co-auteur Heidi Rubingh - Levend Leren)
  • 2019 Dre…Lees verder op Wikipedia