Boek
Nederlands

Adriaan en de taart

+1
Adriaan en de taart
×
Adriaan en de taart Adriaan en de taart

Adriaan en de taart

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Als Adriaan voor zijn moeder een kersentaart zonder slagroom moet halen, bestelt hij er een met slagroom; toch weet hij met de juiste bestelling thuis te komen. Prentenboek met vlotte tekeningen in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Boodschappen doen
Titel
Adriaan en de taart
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Clavis, 2004
[13] p. : ill.
ISBN
90-448-0266-6

Besprekingen

De familie Vanderknor bestaat uit vader, moeder en vijf kinderen. Maar als er een taart gehaald moet worden laat iedereen het afweten. Dan biedt Adriaan zich aan. Die heeft echter nog nooit zo'n boodschap gedaan. Een keer moet echter de eerste zijn. Ondanks voortdurend herhalen van de bestelling - kersentaart zonder slagroom - gaat het toch mis en verlaat hij de winkel met een taart met slagroom. Onderweg blijkt alles door elkaar gehusseld. Maar Adriaan weet van de nood een deugd te maken. Hij likt alle slagroom op, legt de kersen keurig op de taart en komt dus toch met de juiste bestelling thuis. Een vriendelijk verhaal over voor de eerste keer een serieuze opdracht vervullen. De zachtgekleurde tekeningen in gemengde techniek (inkt en krijt) geven aan de varkensfamilie een lichtvoetige karakter. Vooral in Adriaans pogingen de taartdoos rechtop te houden komt dit optimaal tot zijn recht. Op de schutbladen wordt de familie voorgesteld. Sommige tekeningen beslaan een dubbele pagina, maa…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max