Boek
Nederlands

Nina naar de heksenschool

Guy Daniëls (auteur), Nick Claes (illustrator)
+1
Nina naar de heksenschool
×
Nina naar de heksenschool Nina naar de heksenschool
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Heks Nina gaat voor het eerst naar de heksenschool. Ze vindt het best spannend, maar heeft er veel zin in. Op school leren ze de heksengroet, de opruimspreuk en ze maken wenspoeder. Zal ze ook met de babydraakjes mogen spelen? Prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Heksen, Magie
Titel
Nina naar de heksenschool
Auteur
Guy Daniëls
Illustrator
Nick Claes
Taal
Nederlands
Uitgever
Niel bij As: Boekstappers, 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789080563803 (hardback)

Besprekingen

Nina gaat voor het eerst naar de heksenschool. Ze vindt het best wel spannend, maar heeft er heel veel zin in. Gelukkig kent ze al wat andere kinderen. Op school leren ze de heksengroet, de opruimspreuk, ze krijgen toverstokzwaaikunde, spelen bezemtikkertje en maken natuurlijk ook wenspoeder. Vlot geschreven, grappig verhaal voor kleuters. Het verhaal bevat best veel tekst, met afwijkende typografie: dikgedrukte woorden, gekleurde woorden, grote en kleine letters. Met veelal paginagrote gekleurde illustraties die goed passen bij de sfeer van het verhaal. Goed bruikbaar bij de thema’s heksen en school. Het verhaal nodigt uit om interactief met kleuters bezig te zijn door onder meer de vele toverspreuken en is gezien het thema eerder grappig dan eng. Het prentenboek heeft een aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 4 jaar.

Nina naar de heksenschool

Eindelijk is het zover, Nina mag naar de heksenschool. Na haar ontbijt van spinnenwebbroodjes vertrekt ze op haar bezem naar het afgesproken punt waar alle heksenkinderen verzamelen. Via een eerste opdracht in de vorm van een rebus weet je hoe ze de weg naar de geheime school kunnen vinden. Verder leer je hoe je de heksengroet moet uitvoeren, hoe de opruimspreuk klinkt en maak je kennis met de beginselen van de toverstokzwaaikunde. Maar het allerbelangrijkste waar Nina al zo lang naar heeft uitgekeken, is wenspoeder maken.  Heksen zijn een geliefd onderwerp voor kinderboeken, dus daar kun je weinig fout meedoen. Wat originaliteit betreft is het echter niet zo fameus, maar wat het boek uniek in zijn soort maakt, is dat er een wandeling aan gekoppeld is. Boekstappers is, naar eigen zeggen, een uitgeverij van prentenboeken, wandelingen en fietstochten. Nina naar de heksenschool heeft in As haar eigen wandeling en luisterspel.  Wanneer je je stapschoenen aan…Lees verder