Boek
Nederlands

De gruwelijke griezeltest

Henk Hardeman (auteur), Heleen Brulot (illustrator)
+1
De gruwelijke griezeltest
×
De gruwelijke griezeltest De gruwelijke griezeltest
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Benjamin (11) vindt niets griezelig, maar zijn beste vriendin Marianne is bijna overal bang voor, vooral voor de scahduwloper. Hun meester van groep zeven vindt dat Marianne op griezelcursus moet. Verhaal in de vorm van een toneelstuk. Vanaf ca. 10 jaar.
Leesniveau
AVI E6, AVI 8
Titel
De gruwelijke griezeltest
Auteur
Henk Hardeman
Illustrator
Heleen Brulot
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2019
107 p. : ill.
ISBN
9789048736508 (hardback)

Besprekingen

Benjamin en Marianne, allebei 11 jaar, beleven samen spannende en leuke avonturen. Met behulp van meester Rombout van hun groep 7 en de griezelclub van Sebastiaan uit groep 8 leert Marianne minder angstig te zijn voor schaduwloper, de engerd die je alleen vanuit je ooghoeken ziet en die eng fluistert. Deel uit de serie ‘Toneellezen’*, geschreven op AVI-niveau E6+; dit betekent dat fragmenten op AVI-E6, M7 en E7 door elkaar staan. De andere delen variëren van M3 t/m M7. Op de schutbladen worden alle personages voorgesteld, daarna volgen aanwijzingen en tips voor het lezen. Het is de bedoeling dat twee (of meer) lezers de tekst (rollen van de verschillende personages) hardop voorlezen ter bevordering van het leesplezier en van het lezen met intonatie. Er zijn veel kleurrijke illustraties van verschillend formaat. Technisch en inhoudelijk is het verhaal afgestemd op leerlingen in groep 7. Jammer dat er geen rollen op verschillend AVI-niveau zijn zodat ook de minder goede lezer uit groep…Lees verder

Over Henk Hardeman

CC BY 3.0 - Foto van/door Henk Hardeman

Henk Hardeman (Utrecht, 22 oktober 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijver en redacteur.

Biografie

Henk Hardeman studeerde Nederlands. Hij debuteerde in 1998 bij Uitgeverij Christofoor met het jeugdboek Het zwarte vuur.

Van 2000 tot en met 2012 publiceerde hij in het kinder- en jeugdboekenfonds van Uitgeverij Holland, waar in totaal negen titels zijn verschenen en een reeks korte verhalen. Sinds 2014 publiceert hij ook bij andere uitgeverijen, waaronder Delubas, Zwijsen en De Bezige Bij. Sinds 2017 verschijnen zijn reguliere jeugdboeken bij Uitgeverij Ploegsma. Sinds 2021 publiceert hij Young Adult-romans bij uitgeverij Van Goor. Zijn boeken kenmerken zich door fantasie, humor en spanning.

In 2001 stond het boek De Prinses van Ploenk op de longlist voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 2008 gebeurde dit opnieuw met het vervolg De Pirate van Ploenk. In 2013 werd Spookschrijvers<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties