Boek
Nederlands

Op leven en dood

Henk Hardeman (auteur), Juliette de Wit (illustrator)
+1
Op leven en dood
×
Op leven en dood Op leven en dood
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Op begraafplaats Rusthof leven Junior en zijn familie sinds hun dood. Een professor en zijn assistent nemen proeven om de groene damp te kunnen opzuigen die daar uit de grond opstijgt. Maar de bewoners van Rusthof hebben die hard nodig, juist omdat ze dood zijn. Vanaf ca. 9 jaar.
Leesniveau
AVI 8, AVI M6, AVI E6
Titel
Op leven en dood
Auteur
Henk Hardeman
Illustrator
Juliette de Wit
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2018
180 p. : ill.
ISBN
9789021677989 (hardback)

Besprekingen

Yara’s ratje Binkie is doodgegaan. Omdat ze weet dat er een plek is waar hij weer levend kan worden, wil ze Binkie daarnaartoe brengen. Maar op begraafplaats Rusthof is het bepaald niet erg rustig meer. Een professor en zijn assistent nemen proeven om de groene damp te kunnen opzuigen die daar uit de grond opstijgt. Maar de bewoners van Rusthof hebben die hard nodig, juist omdat ze dood zijn. Tot overmaat van ramp hebben ook twee boeven hier lucht van gekregen. Met vaart, humor en spanning geschreven verhaal dat het tweede deel is van de serie over de familie Grafzerk*. De heldere en levendige dialogen, die een groot deel van het verhaal vormen, zorgen ervoor dat het griezelverhaal nergens doodloopt. Meer dan eens sluit een hoofdstuk af met een cliffhanger. De zwart-witte (met veel donkergrijs) illustraties vullen de teksten mooi aan en het omslag geeft de sfeer van de vertelling goed weer. Een evenwichtige balans tussen griezel en grap maakt het aantrekkelijk voor een bredere leesgro…Lees verder

Over Henk Hardeman

CC BY 3.0 - Foto van/door Henk Hardeman

Henk Hardeman (Utrecht, 22 oktober 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijver en redacteur.

Biografie

Henk Hardeman studeerde Nederlands. Hij debuteerde in 1998 bij Uitgeverij Christofoor met het jeugdboek Het zwarte vuur.

Van 2000 tot en met 2012 publiceerde hij in het kinder- en jeugdboekenfonds van Uitgeverij Holland, waar in totaal negen titels zijn verschenen en een reeks korte verhalen. Sinds 2014 publiceert hij ook bij andere uitgeverijen, waaronder Delubas, Zwijsen en De Bezige Bij. Sinds 2017 verschijnen zijn reguliere jeugdboeken bij Uitgeverij Ploegsma. Sinds 2021 publiceert hij Young Adult-romans bij uitgeverij Van Goor. Zijn boeken kenmerken zich door fantasie, humor en spanning.

In 2001 stond het boek De Prinses van Ploenk op de longlist voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 2008 gebeurde dit opnieuw met het vervolg De Pirate van Ploenk. In 2013 werd Spookschrijvers<…Lees verder op Wikipedia