Boek
Nederlands

Het hotel op de rots

Mel Hartman (auteur)
+1
Het hotel op de rots
×
Het hotel op de rots Het hotel op de rots

Het hotel op de rots

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hella (12) moet met haar familie op vakantie naar Oostenrijk, terwijl ze liever naar het strand gaat of gaat shoppen. Onderweg stranden ze samen met andere gezinnen in een mysterieus hotel. Opeens zijn alle ouders verdwenen. Zullen de kinderen hen nog terugzien? Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Het hotel op de rots
Auteur
Mel Hartman
Taal
Nederlands
Uitgever
[Sint-Amands]: Hamley Books, © 2021
200 p. : ill.
ISBN
9789463967938 (hardback)

Besprekingen

Daar ga je dan: lekker op vakantie met je ouders en je broertje. Nou ja, lekker? Hella (12) wil liever shoppen en naar het strand maar in plaats daarvan moet ze saaie wandelingen gaan maken in Oostenrijk. Bovendien is Hella echt toe aan een nieuwe iPhone maar haar vreselijke ouders gunnen haar dat niet. Onderweg komt de familie in noodweer terecht en dan biedt het Rotshotel uitkomst. Of toch niet? Een magisch hotel, dat ieder kind een spiegel voorhoudt en tevens een hotel waar je jezelf moet confronteren met je eigen angsten en leert dat je ouders het beste met je voor hebben. In het Rotshotel moeten de kinderen eerst een spel uitspelen voordat ze weer met hun ouders worden verenigd. In de eerste hoofdstukken lijkt het boek een Harry Potter-imitatie maar algauw gaat het vooral een pedagogische kant uit: kinderen worden met zichzelf geconfronteerd en leren daarvan. Helaas valt het boek in herhaling hoewel het einde op zich weer verrassend is. Met kleine en enkele paginagrote tekeninge…Lees verder

Over Mel Hartman

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Tannetjeriek

Mel Hartman (20 oktober 1972, Oostende) is een Vlaamse schrijfster.

Biografie

Hartman debuteerde in mei 2007 met De Fantasiejagers, dat in 2008 vervolgd werd met Droomloos en in 2009 met Angstdroom. Het vierde deel, Droombeeld, is in 2011 verschenen.

In juni 2010 verscheen van een nieuwe reeks het eerste deel, Anders: een Manon Maxim roman.

Hartman schreef rond de eeuwwisseling voornamelijk columns voor een plaatselijke krant in Den Haag en wetenschappelijke artikels met als onderwerp de slaap. Daarna schreef Hartman een paar jaar columns voor het online magazine Banger Sisters, die werden gebundeld in het E-book en luisterboek Hersenkronkels.

Hartman schrijft ook korte verhalen voor uitgeverij Parelz, waarvan sommige werden opgenomen in de bundel Spel der Grenzen, die in november 2010 werd gepubliceerd. Naast zeven spannende verhalen werd er ook een ko…Lees verder op Wikipedia