Boek
Nederlands

WK-koorts

Nico De Braeckeleer (auteur), Michaël Vincent (illustrator)
+1
WK-koorts
×
WK-koorts WK-koorts
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Als een vandaal het tijdens het WK voetbal gemunt blijkt te hebben op de club Soccer City, proberen Enzo en zijn vrienden hem te pakken te krijgen. Met kleurenillustraties. Vanaf 9 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Titel
WK-koorts
Auteur
Nico De Braeckeleer
Illustrator
Michaël Vincent
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
127 p. : ill.
ISBN
9789464290875 (hardback)

Besprekingen

Een avontuurlijke jeugdroman over voetbal en vriendschap. Enzo en zijn vrienden leven volop mee met het WK voetbal. Ook Soccer City speelt een belangrijk toernooi op eigen veld, en Skipp organiseert een online voetbaltoernooi. De voetbal-, game- en WK-koorts wordt verstoord door een vandaal die het op Soccer City gemunt heeft. Enzo en zijn vrienden willen de vandaal te pakken krijgen... ‘WK-koorts’ is vlot en toegankelijk geschreven en bevat veel dialogen. Met enkele kleurenillustraties. Nico De Braeckeleer (1974) is auteur van meer dan zeventig jeugdboeken. Dit boek is hetderde deel deel uit de serie 'Soccer City*’. De delen zijn los van elkaar te lezen. Geschikt voor voetballiefhebbers vanaf 9 jaar.

Over Nico De Braeckeleer

Nico De Braeckeleer (Dendermonde, 8 april 1974) is een Belgische scenarist en auteur. Hij begon als scenarist voor F.C. De Kampioenen (Eén) en voor Alexander (Ketnet). Hij bedacht daarnaast het concept voor de televisiereeks Zeppe & Zikki (VTM) en schreef er 5 afleveringen voor. Daarnaast verschijnen er regelmatig kortverhalen, romans voor volwassenen, jeugdboeken, strips en kinderboeken van zijn hand. Zijn bekendste jeugdboekenreeksen zijn "ADEM" en BRON" (sf young adultseries), "BOE!kids" en "AstroKidz" (een fantasy en sf AVI-reeks), "Het Kattenmeisje", een reeks over een meisje dat zichzelf in een kat kan veranderen (vanaf 8 jaar), "Manon op de manege", voor paardenliefhebbers vanaf 8 jaar, zijn voetbalreeks "Soccer City" voor lezers vanaf 8 jaar, en zijn Vampier-reeks. Hij schreef ook de scenario's voor de strips van "De Sportsbende" en van "GameKeepers". Nico schrijft ook TV- en filmscripts, waaronder in 2013-2014 dialogen voor de VTM-soap "Familie…Lees verder op Wikipedia