Maak boeken zoeken gemakkelijker met deze websites.

Boekenzoeken


Voor kinderen is het soms een hele opgave om een boek te vinden. Onderstaande online zoekmachines en boekenadviessites maken deze zoektocht gemakkelijker.

 

'Boekenzoeker' biedt jonge lezers persoonlijk leesadvies op basis van hun eigen interesse, hobby of stemming. De Boekenzoeker heeft vier ingangen: één voor de leeftijdsgroep 0 - 8 jaar, één voor de leeftijdsgroep 8 - 12 jaar, één voor de leeftijdsgroep 12 - 15 jaar en één voor de leeftijdsgroep 15 - 18 jaar. Op de website zijn handleidingen per leeftijdscategorie te vinden.
Via een aantal vragen peilt Boekenzoeker naar de interesses, de lievelingsbezigheid en de stemming van de bezoekers. Op basis daarvan reikt de Boekenzoeker een gepersonaliseerde boekenselectie aan. Zo kunnen aarzelende lezers een nieuw of minder voor de hand liggend boek ontdekken dat bij hen past.
Ben je op zoek naar een boek voor kinderen van 0 tot 8 jaar? Via de Boekenzoeker kan je zoeken op genre of thema.

‘Pluizer’ is al jaren synoniem van recensies van kinderboeken en jeugdboeken geschreven door bevlogen liefhebbers van jeugdliteratuur. De ‘nieuwe toppers’ worden in de kijker gezet, maar je kan ook zoeken op thema, leeftijdscategorie, titel, auteur, illustrator … aan de hand van lijsten of door gebruik van een zoekmachine. Regelmatig staat er een thema centraal.

Op 'Leesplezier' vind je duizenden boekbesprekingen van recente boeken van Vlaamse en Nederlandse uitgeverijen, die verschenen zijn sinds 2005.
Bij elke boekbespreking staan een korte inhoud, een beoordeling en een leesbevorderende tip om met dit boek in de klas te werken. Er wordt ook steeds een leeftijdsaanduiding aangegeven.
Je kan de boekbesprekingen zoeken via een zoekformulier waar je kan zoeken op titel, op auteursnaam, op de naam van de illustrator, op leeftijd of op een trefwoord.
Leesplezier voorziet ook werkblaadjes voor leerlingen in de lagere school.

De suggestielijst ?Lezen! bevat aanraders voor jongeren van het secundair onderwijs. Dankzij het enthousiasme van de werkgroep ?LEZEN! en de leerlingen van de 1ste graad van het Sint-Franciscuscollege uit Heusden-Zolder kan je de ?LEZEN!-suggestielijst 2015 en de beoordelingen van het project “SFC leest mee” van het schooljaar 2015-2016 raadplegen.