Livre
Néerlandais
Als een Amerikaanse ex-marineman bij zijn kleindochter in Noorwegen gaat wonen, wordt in hun woning een jonge vrouw vermoord en vlucht hij met het zoontje van die vrouw.
Titre
Nacht in Noorwegen
Auteur
Derek B. Miller
Traducteur
Sandra Van de Ven
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Norwegian by night
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Atlas Contact, 2013
349 p.
ISBN
9789020412604 (paperback)

Commentaires

De auteur is een wereldburger, hij is Amerikaan en heeft gewoond in Israël, diverse Europese landen en is nu gevestigd in Noorwegen. Zijn eigen geschiedenis heeft hij kennelijk gebruikt voor zijn hoofdpersoon, Sheldon Horowitz, 82 jaar, sinds kort weduwnaar en nu woonachtig in Noorwegen bij zijn kleindochter Rhea die zich over hem heeft ontfermd. Hij is verward, spreekt geen Noors, maar desondanks beleeft hij het ultieme avontuur als slotakkoord van zijn leven. Hij is getuige van de moord op een Servische vrouw en hij vlucht met haar zesjarig zoontje om hem uit handen van de moordenaar, een Kosovaar, te houden. Hij gebruikt daarvoor alle kennis en vaardigheden die hij als marinier in Korea heeft opgedaan. Zijn ‘doden’ (vrouw, zoon – gesneuveld in Vietnam - , vrienden) staan hem zeer helder voor de geest en steunen hem in zijn onmogelijke missie. Hij weet de Noorse politie op een dwaalspoor te houden tot aan het verrassende einde van het verhaal. Het verhaal is meer dan een thriller: h…Lire la suite

À propos de Derek B. Miller

Derek B. Miller, né en 1970 à Boston, dans l'État du Massachusetts, est un écrivain américain, auteur de roman policier.

Biographie

Né à Boston dans une famille juive originaire d'Europe de l'Est au tournant du XXe siècle, Derek B. Miller grandit dans la petite municipalité de Wellesley (Massachusetts). Il fait des études au Wellesley High School (en), au Sarah Lawrence College et à l'école des Affaires étrangères de l'université de Georgetown. Il obtient en 2004 un Ph. D en relations internationales avec mention de l'université de Genève.

À partir de 1994, il travaille dans le milieu des relations internationales. Il réside à Oslo avec sa femme, Camilla Waszink, une Norvégienne, et leurs deux enfants.

En 2012, il publie son premier roman, Dans la peau de Sheldon Horowitz (Norwegian by Night), premier volume d'une série…En lire plus sur Wikipedia