Livre
Néerlandais

Bezwering

Kelley Armstrong (auteur), Sandra Van de Ven (traducteur)
De 15-jarige Chloe (ik-figuur) ontdekt in een dure kliniek voor jongeren met gedragsproblemen dat ze bovennatuurlijke krachten bezit. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Bezwering
Auteur
Kelley Armstrong
Traducteur
Sandra Van de Ven
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The summoning
Édition
3
Éditeur
Amsterdam: De Vliegende Hollander, 2010
320 p.
ISBN
9789049501037 (paperback)

Commentaires

Chloe Saunders is een doodnormaal vijftienjarig meisje: ze studeert voor regisseur op een kunstschool, ze brengt graag tijd door met haar vriendinnen en ze is gek op een jongen van wie ze denkt dat hij haar niet ziet staan. Haar leven wordt echter verstoord wanneer ze een man ziet die niemand anders ziet en naar Lyle House wordt gestuurd, een opvangtehuis voor jongeren met gedragsproblemen. Daar krijgt ze te horen dat ze schizofreen is. Ze aanvaardt de diagnose en probeert beter te worden, maar dat is buiten de Geestenwereld gerekend. Het duurt niet lang voor ze weer stemmen hoort en mensen ziet die ze niet zou moeten zien. Al snel blijkt dat niet alles is wat het lijkt te zijn, en dat het niet toevallig is dat ze juist in Lyle House is terechtgekomen, samen met Simon, zijn mysterieuze geadopteerde broer Derek, de verwende Tori, Liz, en Rae, die iets te sterk gefascineerd is door vuur.

Bezwering is het eerste deel van Kelley Armstrongs 'Darkest Powers'-serie. Het verhaa…Lire la suite
Chloe Sanders (15) wil normaal zijn, maar is het niet. Ze heeft de gave om geesten, zombies en akelige verschijningen te zien. Chloe belandt in een dure kliniek waar andere jeugdigen met hallucinaties worden verpleegd. De staf van het hospitaal doet vreemd, de medepatiënten nog meer. Bezitten ze bovennatuurlijke krachten? De Canadese auteur schreef eerder de internationale bestsellerserie 'Women of the Otherworld'. Dit is het eerste deel van een trilogie. Een waar ratjetoe van genres (fantasy, thriller, horror, een beetje chicklit), vermengd tot een brij in een oninteressante stijl die evenwel vlot leest omdat Armstrong bovenop het bovennatuurlijke gegeven ook een 'echte' plot heeft gemonteerd. Voor liefhebbers van modieuze genre-fusion die een spannend verhaal verwachten. Paperback met vrij kleine druk. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Kelley Armstrong

Kelley Armstrong, née le 14 décembre 1968 à Grand Sudbury en Ontario au Canada, est une écrivaine de fantasy et scénariste canadienne.

Elle a publié treize romans dans la série Les Femmes de l'Autremonde destinée aux adultes, ainsi que six autres dans la série Pouvoirs obscurs, destinée aux jeunes adultes. Ses livres ont été traduits en français chez éditions Bragelonne puis réédités chez Milady, chez Castelmore et chez Hachette.

Biographie

Kelley Armstrong naît à Grand Sudbury et grandit à London dans l'Ontario. Durant sa jeunesse elle découvre la littérature fantastique et est particulièrement attirée par les histoires mettant en scène des loups-garous. Elle étudie la psychologie, puis l'informatique, à l'université de Western Ontario.

Bitten, son premier roman, est publié en 2001. Devant le succès …En lire plus sur Wikipedia