Onderwijs en ouders

Enkele functies om het zoeken makkelijker te maken.

Schooluitleningen

Foto van kinderen die in het gras liggen en een boek lezen.

Meer informatie over de Alkense scholen, de schooluitleningen en de planning per school

De bibliotheek werkt samen met de scholen in Alken. Leerlingen en leerkrachten krijgen de kans om boeken uit te lenen tijdens de bibliotheekbezoeken. De speciale introducties en instructies tonen de leerlingen de weg doorheen de bibliotheek en leren hen meer over alle mogelijkheden van de bibliotheek.

Anders lezen

Logo anders lezen

Als lezen moeilijk is

De collectie 'Anders Lezen' is bestemd voor kinderen en jongeren met leesmoeilijkheden of een leesbeperking, zoals bijvoorbeeld dyslexie.

Kleuterzizo

Kleuterzizo

Eenvoudig zoeken naar peuter- en kleuterboeken op thema.

Om het zoeken wat gemakkelijker te maken, zijn de kleuter- en peuterboeken met een thema of onderwerp voorzien van een extra nopje. Elk thema heeft een eigen kleur en een pictogram. 

Beverburcht

Beverburcht

Boeken over gevoelige thema's

Beverburcht is een project om boeken te promoten die het welzijn van kinderen bevorderen. Kinderen, jongeren, ouders, leerkrachten en begeleiders van kinderen kunnen terecht in de bibliotheek om boeken over gevoelige thema's uit te lenen.

Extern naar boeken zoeken

Afbeelding van een mannetje met een vergrootglas voor een rek vol boeken.

Links naar externe zoekmachines

Voor kinderen is het soms een hele opgave om een boek te vinden. Verschillende online zoekmachines en boekenadviessites maken deze zoektocht gemakkelijker.